Precon Food Management BV

Levensmiddelentechnologie

Levensmiddelentechnologie, het mooiste vak

Processen verwerken grondstoffen waarvan de kwaliteit vaak varieert. Het eindproduct moet altijd binnen specificatie vallen. Hiervoor is het nodig kennis van product, proces en mens te combineren. Dit is het mooie vakgebied van de levensmiddelentechnoloog.

Typische vraagstukken waarbij levensmiddelentechnologie van dienst kan zijn, zijn juiste keuze bij investeringen, reductie van afkeur, introduceren van nieuwe technologieën, testen van nieuwe grondstoffen en proefproducties

Optimaliseer uw proces voordat u investeert

Denkt u na over een investering? Loopt uw productie tegen de grenzen van haar capaciteit aan? Het loont om uw huidige proces te analyseren en te optimaliseren. Heeft u plannen voor een tweede verpakkingslijn, optimaliseer dan eerst uw bestaande lijn. De kennis opgebouwd door het verdiepen in dit proces is waardevol in uw investeringstraject en wellicht zorgt de optimalisatie ervoor dat de investering uitgesteld kan worden of geheel overbodig is.

Minder afkeur door technologische optimalisatie

Elk proces kent verliezen. Het verkleinen van deze geldverslindende verliezen begint bij het niet accepteren ervan. U kunt er iets aan doen. Door het proces, product en mens goed op elkaar af te stemmen is verliesvrij produceren mogelijk. De technoloog kijkt naar het proces en kan het percentage`geproduceerd binnen specificatie`vergroten.

Nieuwe apparatuur, denk na over nieuwe processen

Als u besluit te investeren dan komen leveranciers met goede adviezen. Adviezen gerelateerd aan het product dat de leverancier aan u kan leveren. Een goed vergelijk en een onafhankelijke mening daarin helpt u bij het maken van de juiste keuze. Moet ik gaan voor het nieuwste van het nieuwste, of ga ik voor het oude vertrouwde? Daarop is geen eenduidig antwoord. Voors en tegens zullen moeten worden afgewogen. Een kritisch en merk-onafhankelijk vergelijk, opgesteld door een van onze technologen. zal u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Testen van nieuwe grondstoffen en proefproducties

Als u nieuwe producten gaat ontwikkelen of produceren met gewijzigde recepturen dan kan het resultaat verrassend zijn. De technoloog kan deze verrassingen voorzien of kan de verrassingen verklaren. U wilt controle over het proces en een goed eindproduct. De technoloog regelt het proces zo in dat het weer overgedragen kan worden aan de reguliere productie-organisatie.

Aanvullende informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze praktische maatwerkoplossingen met betrekking tot levensmiddelentechnologie? Wij zijn bereikbaar op het nummer 030 656 60 10 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016