Precon Food Management BV

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt vaak afgekort met MVO of omschreven als duurzaam ondernemen. Bij Précon zijn we van mening dat bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen een integrale visie hebben op een duurzame bedrijfsvoering. In de praktijk betekent dit dat bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen bij iedere beslissing die zij nemen een afweging maken tussen de maatschappelijke, economische en milieu effecten hiervan. Hierbij wordt zorgvuldig omgegaan met belanghebbende van het bedrijf, zoals bijvoorbeeld:

  • Aandeelhouders;
  • Overheid;
  • Klanten;
  • Leveranciers;
  • Medewerkers;
  • Buurtbewoners.

Het gesprek aangaan met belanghebbenden (stakeholders) is cruciaal. Dit levert belangrijke informatie die helpt inzicht te krijgen in de gevolgen van een beslissing. Ook is het belangrijk dat het bedrijf transparant is over haar activiteiten en de maatschappelijke effecten hiervan. Transparantie is een veelbesproken onderwerp in de food supply chain en essentieel voor het creëren van draagvlak en een blijvend resultaat.

Praktisch maatwerk, meetbaar en blijvend resultaat

Bij Précon werken specialisten die ruime ervaring hebben met het begeleiden van bedrijven bij vraagstukken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de food supply chain. Samen met de Nyenrode Business Universiteit is een praktisch programma ontwikkeld, specifiek voor bedrijven in de food supply chain. Hierbij ligt de nadruk op praktisch maatwerk voor het realiseren van blijvende resultaten die op systematische en meetbare wijze worden gerealiseerd. Dit gaat verder dan het realiseren van enkele Quick Wins. Het behelst organisatieontwikkeling in alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Concurrentievoordeel op langer termijn

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die de relatie zien tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen en concurrentievoordeel op langer termijn het meest succesvol zijn. Op korte termijn kan dit gepaard gaan met lastige dilemma's en beslissingen. Deze dienen niet uit de weg gegaan te worden, maar vormen de basis voor duurzame innovaties.

Précon: kennispartner van MVO Nederland

In de afgelopen jaren heeft Précon op het gebied van maatschappelijk verantwoord / duurzaam ondernemen nauw samengewerkt met MVO Nederland. Daarnaast zijn Précon, MVO Nederland en het vakblad VMT de initiators van het nationale MVO-congres voor de voedingsindustrie.

Aanvullende informatie

Heeft u vragen over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaamheid? Neem dan contact op via 030 656 60 10 of stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016