Precon Food Management BV

Normen & Standaarden

De food supply chain is een van de meest gereguleerde sectoren. Dit uit zich in een in een uitgebreide Europese wetgeving en private normen en standaarden. Afhankelijk van de afzetmarkt, de afnemers of bedrijfsactiviteiten zijn spelers in de keten hieraan gebonden. Précon helpt u graag met het selecteren van de voor u meest passende norm(en) (mede op basis van uw klanteisen). Wij doen dit  vanuit het oogpunt dat de norm uw bedrijf moet helpen te verbeteren.

Bij het ondersteunen naar een audit voor een specifieke norm zal Précon altijd maatwerk bieden. Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig. Iedere norm kent haar eigen aanpak en slimme combinaties zijn mogelijk. Om te voldoen aan de normen en standaarden gaan we uit van een kruistabel waarbij we samen met de klant de optimale invulling van de eisen bewerkstelligen. De invulling van de eis wordt geïmplementeerd in uw organisatie, waardoor deze wijziging effectief is en blijvend gedragen wordt. Bij opdrachten waarbij veranderingen gerealiseerd worden hanteren we het 4F verandermodel als denkwijze. Wij realiseren ons dat het doorvoeren van veranderingen meer is dan alleen het aanpassen van systemen. Précon heeft een ruime ervaring met onderstaande standaarden en normen:

  • AIB;
  • ASC / FSC;
  • BRC (food, IoP, storage and distribution, consumer products, agents and brokers);
  • FSSC 2200 (ISO 22000 + ISO 22001-2);
  • GFSI;
  • GLOBALGAP;
  • GMP+ FSA;
  • HACCP;
  • Halal;
  • Hygienecodes (bv. contract catering, tankauto reiniging, horeca, suiker)
  • IFS (food, cash and carry, logistics, broker, HPC);
  • ISO (9001, 14001, 22000, 26000);
  • ISO/TS 22001-1, 22002-2, 22003, 22004;
  • Kosher;
  • Klant normen (bv. Marks & Spencer, Tesco, McDonalds, Kraft);
  • OHSAS 18001;
  • SQF;

Ook wanneer u interesse heeft in een andere norm dan hierboven opgesomd, neem dan contact op met Précon om te zien hoe we u verder kunnen helpen.

Wijzigingen in normen

Met regelmaat van de klok vinden wijzigingen plaats in Europese wetgeving, normen en standaarden, die gevolgen hebben voor de kwaliteitssystemen. Bij Précon volgen we de ontwikkelingen nauwlettend. Deze kennis delen we met klanten door middel van:

  • Abonnementen gericht op wetgeving en kwaliteitszorg;
  • Kennismiddagen;
  • Trainingen (E-learning, klassikaal);
  • Periodieke nieuwsbrieven.

Meer informatie?

Neem voor aanvullende informatie contact met ons op via 030 656 60 10 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


American Institute of Baking De AIB standaard is ontwikkeld in Amerika en komt oorspronkelijk uit de bakkerij sector. Het doel van de AIB is het evalueren van voedselveiligheidsrisico's en een constante verbetering hiervan. De AIB richt zich voornamelijk op voedselveiligheid en hygiëne. De...
Food Safety System Certification De Foundation FSSC 22000 had met de introductie van haar certificeringsschema als missie: één wereldwijd geaccepteerd, onafhankelijk, non-profit voedselveiligheidsschema. Het schema bestaat uit drie onderdelen: ISO 22000 Voedselveiligheid managementsystemen...
"Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem" De eerste versie van deze typisch Nederlandse norm is in 1996 ontwikkeld en onder verantwoordelijkheid van het Centraal College van Deskundigen – HACCP gepubliceerd als "Criteria voor het toetsen van een operationeel...
International Food Standard In 2002 is door de Duitse retailers een voedselveiligheidstandaard opgezet waar vervolgens de Franse en later ook Italiaanse retailers zich bij aansloten. De IFS vertoont belangrijke overeenkomsten met de BRC standaard. In hoofdlijnen vereist de IFS dat er een...
International Organization for Standardization (ISO 26000) ISO 26000 is ontwikkeld door de International Organization for Standardization en is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ISO 26000 geeft praktische richtlijnen en dient als hulpmiddel om MVO toe te passen binnen...
OHSAS 18001, Occupational Health and Safety Management Systems, is een arbo-managementsysteem. Via de OHSAS certificeert u de beheersing en prestaties van uw arbo-risico’s. OHSAS is een internationaal erkende standaard en speelt een belangrijke rol in de constante verbetering van prestaties op...
BRC Global Standard for Food Safety De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld in 1998 door Engelse retailers en sinds die tijd al meerdere malen aangepast naar de nieuwste inzichten op gebied van voedselveiligheid. Dit is zichtbaar in de eisen die gesteld worden aan het...
Global Food Safety Initiative Het Global Food Safety Initiative (GFSI) is een wereldwijd gedragen initiatief met als doel voedselveiligheid te garanderen in de gehele keten. De standaard is tot stand gekomen door de inzet van wereldwijd opererende specialisten op het gebied van...
Er zijn diverse hygiënecodes opgesteld door brancheorganisaties uit de levensmiddelenindustrie. Een hygiënecode beschrijft hoe gevaren in processen in de branche beheerst moeten worden. Een bedrijf dat voldoet aan een door de NVWA erkende hygiënecode, voldoet aan de wettelijke voorschriften op...
IFS logistics heeft als doel om transparantie en vertrouwen in de supply chain te bewerkstelligen. IFS logistics is specifiek ontwikkeld voor de sectoren in de opslag, distributie en transport. Deze IFS standaard koppelt de industrie aan de transportsector. Met IFS logistics kunt u uw logistiek,...
International Organization for Standardization (ISO 9001) De ISO 9001 is gepubliceerd door de International Organization for Standardization. ISO 9001 omvat eisen met betrekking tot het kwaliteitsmanagementsysteem en is gericht op het verhogen van de klanttevredenheid en op het voldoen aan de...
Skal certificering Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat moet hiervoor gecertificeerd zijn. Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (en de...
British Retail Consortium Storage and Distribution Een andere variant op de BRC is de BRC voor Storage and Distribution, ofwel de BRC voor opslag en transport. Deze norm is van toepassing op bedrijven die de opslag (storage), distributie (distribution), groothandel (wholesale) en of uitbesteding...
Global Good Agricultural Practice In 1997 is er door middel van EurepGap een initiatief genomen om voorwaarden voor de primaire producent vast te leggen. De voornaamste reden was om te voorkomen dat de consument haar vertrouwen in kwaliteit van producten uit de primaire sector verliest. Later...
Als gevolg van de globalisering worden grondstoffen, halffabricaten en eindproducten wereldwijd ingekocht. Handelaren, agenten en importeurs brengen leveranciers en retailers op dergelijke wijze samen. Om de voedselveiligheid en de kwaliteit van eindproducten te garanderen is IFS Brokers...
International Organization for Standardization (ISO 14001) ISO 14001 stelt eisen aan het milieumanagementsysteem en is ontwikkeld door de International Organization for Standardization. ISO 14001 heeft als doel om beleid en doelstellingen te ontwikkelen en te implementeren op basis van...
PAS 220:2008 is ingetrokken en vervangen door ISO/TS 22002-1:2009 Publicity Available Specification (PAS220) ) / Prerequisite programmes on food safety. Food manufacturing/ ISO/TS 22002-1:2009 PAS 220 is ontwikkeld door de British Standards Institute (BSI). De PAS 220 is bedoeld als...
SQF

SQF

Safe Quality Food De SQF is ontwikkeld in Australië en heeft standaarden voor levensmiddelenbedrijven in verschillende onderdelen van de keten. Het SQF programma verstrekt twee soorten standaarden SQF 1000 (agrarische sector) en SQF 2000 (verwerkende industrie). De SQF 3000 is in...
British Retail Consortium Industry of Packaging In navolging van de BRC Global Standard for Food Safety is de BRC-IoP ontwikkeld. De BRC-IoP is specifiek gericht op producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. De standaard omvat onderdelen als Good Manufacturing Practises (GMP),...
Good Manufacturing Practises + Feed Safety Assurance scheme (GMP+ FSA) De GMP+ is in 1992 ontwikkeld voor rest- of uitvalproducten die bedoelt zijn voor de diervoedersector. GMP was in eerste instantie opgezet vanuit de benadering vergelijkbaar met de eisen van het basisvoorwaardenprogramma. De...
IFS Cash & Carry/ Wholesale is ontwikkeld voor cash en carry markten en handelsbedrijven. Met een IFS Cash & Carry certificaat kunt u aantonen dat tijdens uw handelsactiviteiten de voedselveiligheid en kwaliteit gegarandeerd zijn. Deze IFS standaard is ook van toepassing op...
International Organization for Standardization (ISO 22000) In 2005 is de ISO 22000 gepubliceerd door de International Organization for Standardization. ISO 22000 is een algemene voedselveiligheidsnorm voor de beoordeling van de gevaren- en risico analyses en het bijbehorende managementsysteem....
Via de MVO prestatieladder kunt u uw MVO managementsysteem certificeren. De MVO prestatieladder is gebaseerd op principes uit ISO 26000, stakeholdermanagement (AA1000) en indicatoren en rapportage (GRI). Dit zijn internationaal toepasbare richtlijnen voor sustainability (People, Planet, Profit)....

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016