Precon Food Management BV
HACCP

HACCP

"Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem"

De eerste versie van deze typisch Nederlandse norm is in 1996 ontwikkeld en onder verantwoordelijkheid van het Centraal College van Deskundigen – HACCP gepubliceerd als "Criteria voor het toetsen van een operationeel HACCP-systeem" (daardoor ook wel aangeduid als "de HACCP-criteria"). De norm is gebaseerd op de zeven HACCP-principes en het stappenplan van de Codex Alimentarius Commissie van de FAO/WHO. Ook het basisvoorwaardenprogramma dat door de Codex wordt aanbevolen, maakt deel uit van de norm. Behalve de wettelijk verplichte onderdelen voor voedselveiligheidbeheersing bevat de norm ook enkele basiselementen uit kwaliteitsmanagement. Via toetsing door een certificerende instantie kan het HACCP-certificaat worden behaald. De norm is toepasbaar voor elk bedrijf dat levensmiddelen bereidt, verwerkt, produceert, verpakt, opslaat, transporteert, distribueert en/of verkoopt. De "Eisen" zijn niet van toepassing voor toeleverende en dienstverlenende bedrijven, zoals leveranciers van machines en procesapparatuur, leveranciers van verpakkingsmiddelen en (industriële) schoonmaakbedrijven. De Stichting Certificatie Voedselveiligheid beheert deze norm; zie ook www.foodsafetymanagement.info.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016