Precon Food Management BV

Wet- en Regelgeving

Interpretatie van Europese wet- en regelgeving

Waar moeten uw bedrijf, producten en etiketten aan voldoen volgens de nieuwste wet- en regelgeving? Complex taalgebruik, een veelvoud aan verplichtingen en regelmatige wijzigingen vanuit de Europese wetgeving leiden vaak tot onduidelijkheden en misverstanden. Het voldoen aan wet- en regelgeving vraagt bovendien veel kennis, tijd en inspanning. Tijd die u liever ergens anders aan besteedt. Précon volgt de wetgeving op de voet. Zo weten we tijdig wat de impact is voor uw organisatie. En helpen we u vandaag om voorbereid te zijn op de dag van morgen.

Grondstof en specificatiebeheer

De professionals van Précon bieden een toegevoegde waarde bij klanten door het adviseren, begeleiden of ondersteunen bij het opzetten en controleren van productspecificaties. Het ontwikkelen en verbeteren van een geautomatiseerd productspecificatiesysteem behoort ook tot de mogelijkheden, evenals het ontwikkelen van een voor u op maat gemaakt etiketteringsbeleid ten behoeve van de interpretatie van wetgeving.

Etikettering van levensmiddelen

Aan de hand van recepturen, grondstofspecificaties en eindproductspecificaties verzorgen onze professionals uw volledige etikettenbeheer. Dit kan variëren van advies en ondersteuning bij het opzetten van declaraties tot en met het controleren van volledige verpakkingen op basis van de wet- en regelgeving. Ook de vertalingen van uw etiketdeclaraties zijn aan ons toevertrouwd.

Précon weet bestaande processen en workflow ten aanzien van etikettering en labelling voor u te optimaliseren.

Voedings- en gezondheidsclaims

Volgens verordening (EG) Nr. 1924/2006, bekend als de verordening 'voedings- en  gezondheidsclaims' zijn bedrijven gebonden aan strenge regels ten aanzien van voedings- en gezondheidsclaims op de verpakkingen van producten evenals uitingen op bijvoorbeeld reclamemateriaal en websites. Wij hebben de expertise in huis om uw claims te beoordelen volgens de actuele wet- en regelgeving.

Projectmanagement (EU) Nr. 1169/2011

Sinds december 2014 is verordening (EU) Nr. 1169/2011 - 'verstrekking van voedselinformatie aan consumenten' van kracht. Veel bedrijven hebben hun verpakkingen, folies en etiketten aan moeten passen. Hiervoor moesten brongegevens opnieuw gecontroleerd worden, etikettering en declaraties worden herzien en de wijzigingen worden doorgevoerd op de verschillende verpakkingen. Hierbij moest rekening worden gehouden met toeleverende partijen, zoals leveranciers van grondstoffen, maar ook leveranciers van drukbestanden, fabrikanten van verpakkingsmaterialen en drukkerijen. Een dergelijk project vergt bewaking van kwaliteit, timing en budget. Onze professionals begeleiden u graag in zulke trajecten en zetten een effectieve projectorganisatie op om een efficiënte doorvoer van de benodigde wijzigingen tot stand te brengen.

VoedingWetWijzer

voedingswetwijzer

De VoedingWetWijzer is een online gegevensbank met relevante wetgeving en publicaties op het gebied van voeding en voedselveiligheid. Een abonnement op de VoedingWetWijzer biedt ondersteuning bij de selectie en implementatie van nieuwe of gewijzigde wetgeving en voorziet in een handige kennisbank.

Bedrijven in de Europese levensmiddelenketen hebben te maken met Europese en nationale wetgeving rond voeding en voedselveiligheid. Het volgen van de wijzigingen, beoordelen op relevantie en de implementatie van deze wijzigingen is tijdrovend en complex. Hiervoor heeft uitgever MijnWetgeving de VoedingWetWijzer ontwikkeld. Deze cloud based software tool houdt de ontwikkelingen bij en informeert de abonnee over de van toepassing zijnde wijzigingen. Onze regulatory affairs specialisten bieden praktisch maatwerk voor de implementatie van de nieuwe en gewijzigde wetgeving. Zo houdt u grip en controle en is uw bedrijf compliant aan de wet- en regelgeving.

Lees hier meer over de Voedingwetwijzer en de abonnementsvormen

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016