Precon Food Management BV

Cursus Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie ( Klassikaal / In Company )

Cursus Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie ( Klassikaal / In Company )

 

Inleiding

Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen dienen beheersmaatregelen te treffen om de voedselveiligheid en voedselkwaliteit zeker te stellen. Beheersing van het microbiologische aspect vormt een cruciale factor. Het schatten van de microbiologische risico's en het treffen van adequate beheersmaatregelen, vereist kennis over de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen. De training voorziet hierin en vult dit aan met praktijkvoorbeelden.

 

Leerdoel

Leerdoel

Tijdens de training leren de deelnemers potentiële microbiologische gevaren te bepalen in de eigen praktijksituatie. Tevens weten zij de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen te koppelen aan de eigenschappen van een voedingsmiddel en het bereidingsproces. Bovendien kunnen zij beheersmaatregelen aandragen om de groei van micro-organismen tegen te gaan.

Doelgroep

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden en medewerkers die op een praktische wijze microbiologische basiskennis willen opdoen. De training is met name bedoeld voor hen die betrokken zijn bij het beheersen en bewaken van voedselveiligheid en hygiëne. De training is afgestemd op mbo-/hbo-niveau.

De training

De training

De training bestaat uit twee dagdelen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een praktisch naslagwerk en een deelname certificaat. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Indeling van micro-organismen;
  • Ideale groeiomstandigheden voor micro organismen;
  • De wijze waarop en snelheid waarmee micro-organismen zich vermeerderen;
  • Voedselveiligheid: voedselinfectie en -vergiftiging;
  • Productveranderingen als gevolg van microbiologische groei;
  • Beoordeling van microbiologische analyseresultaten;
  • Microbiologische parameters en productkenmerken.

De SDU praktijkgids 'Microbiologische criteria' is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 65,09 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier.

Tarieven

Tarieven

Open inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 495,00 exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie en de specifieke wensen van uw organisatie.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016