Precon Food Management BV

Cursus Praktisch Leidinggeven ( Klassikaal / In Company )

Cursus Praktisch Leidinggeven ( Klassikaal / In Company )

Leidinggevenden aan de werkvloer hebben een lastige positie in de organisatie. Vaak verkozen op basis van uw inhoudelijke kennis dient u in uw nieuwe rol uw voormalige collega's aan te sturen en aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Dit roept vragen op als "hoe houdt ik overzicht", "hoe verdeel ik werk en wat kan ik delegeren", "hoe spreek ik medewerkers aan op ongewenst gedrag"? Leidinggeven is een vak en dat vraagt (zelf)kennis, vaardigheden en een andere houding. In deze training ontwikkelt u de vaardigheden waarmee u op effectieve en persoonlijke wijze leiding kunt geven. U verwerft inzicht in uw eigen valkuilen en beschikt over diverse tools om uw rol optimaal in te vullen.

Leerdoel

Leerdoel

Na de training Praktisch Leidinggeven:

  • kunt u verschillende stijlen van leidinggeven toepassen;
  • weet u welk effect uw gedrag als leidinggevende heeft op uw medewerkers;
  • houdt u overzicht en durft u sneller in te grijpen en aan te sturen in de taakuitoefening;
  • bent u in staat positieve en negatieve feedback te geven en te ontvangen;
  • weet u hoe u taken effectief kunt delegeren en hoe u uw medewerkers kunt stimuleren tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Doelgroep

Doelgroep

De training Praktisch Leidinggeven is bestemd voor leidinggevenden die operationeel leidinggeven aan medewerkers op de werkvloer. Dit zijn leidinggevenden in voorbereidende of meewerkende functies zoals: teamleider, opzichter, voorman, afdelingshoofd, uitvoerder, chef, ploegleider, supervisor, etc. Leidinggevenden die hun leidinggevende capaciteiten willen vergroten om zo hun functie prettiger, effectiever en efficiënter te vervullen.

De training

De training

Tijdens de training gaat u met de volgende onderwerpen aan de slag:

  •  u krijgt een beknopt theoretisch kader voor effectief leiderschapsgedrag;
  •  u krijgt overzicht in de verschillende taken die van u verwacht worden;
  •  u onderzoekt de sterke en minder sterke kanten van uw manier van leidinggeven;
  •  u oefent communicatieve vaardigheden die voor een leider belangrijk zijn;
  •  u leert effectief feedback te geven op gedrag.

Nieuw gedrag leren gebeurt niet van vandaag op morgen. Inzicht krijgen, vaardigheden opdoen door te oefenen in de praktijk vraagt een langer durende leerperiode. Gedurende een periode van drie maanden volgt u drie dagen training. In de tussenliggende periode gaat U actief aan de slag met nieuw gedrag en past U het geleerde toe in de praktijk.

Tarieven

Tarieven

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk.
Deelnemen kan voor € 950,- exclusief btw. Voor deze investering krijgen de deelnemers het trainingsmateriaal en een deelnamecertificaat. Bovendien serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

De training is bij uitstek geschikt als in-company training. Neemt u hiervoor contact met ons op. Wij doen u graag een voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016