Precon Food Management BV

Cursus Principes en achtergronden van HACCP ( Klassikaal / In Company / Blended )

Cursus Principes en achtergronden van HACCP ( Klassikaal / In Company / Blended )

Inleiding

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan de discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Daarbij is het prettig om een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP. Om grip te krijgen op de praktijk is het heel goed om oefeningen te doen die laten zien welke kanten je op kunt met een gevarenanalyse. Natuurlijk is de praktische uitvoering daarbij van groot belang. Het blended trainingstraject ‘Principes en Achtergronden van HACCP’ geeft je de meest up-to-date kennis over gevaren- en risicoanalyses. De praktische oefeningen geven je genoeg bagage om met de juiste kennis en vaardigheden aan te schuiven bij het HACCP-team.

De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een e-learning training waarin de HACCP-stappen en bijbehorende theorie worden behandeld. Het tweede deel is een klassikale training waarin de inhoud van de e-learning training door middel van een aantal praktijkcases wordt toegepast en verder uitgediept. Door deze klassikale opzet kun je ook leren van de inzichten en ervaringen van de andere deelnemers.

In de training maak je kennis met de Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding. De training is daardoor niet alleen interessant als opstapcursus; ook de doorgewinterde kwaliteitsmanager krijgt weer eens een frisse blik op HACCP. En natuurlijk heb je met deze training aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in de Europese Verordening 852/2004, de FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Leerdoel

Leerdoel

Na deze training ben je bekend met de essentiële basisbegrippen en principes van HACCP, zodat je een goede bijdrage kunt leveren aan het HACCP-team. Ook kun je de boodschap van HACCP op een heldere manier overbrengen naar collega’s en medewerkers. De training biedt een goede voorbereiding op lastige vragen van inspecteurs en auditoren.

Doelgroep

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij het HACCP-team van uw organisatie. De training is afgestemd op mbo+/hbo-niveau.

De training

De training

Het blended trainingstraject begint met een e-learning training, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning training doen in je eigen tempo en op ieder gewenst moment. Het enige wat je nodig hebt, is een computer met internet. Na de e-learning training volgt een klassikale trainingsdag. Voor dit klassikale deel verwelkomen we je graag op ons kantoor in Bunnik.

Het blended trainingstraject biedt een compleet maar compact overzicht van de verschillende voedselveiligheidsaspecten. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • HACCP in ‘The General Principles of Food Hygiene’ van de Codex Alimentarius;
  • HACCP in Europese wetgeving en in beoordelingsstandaarden als BRC, IFS en ISO 22000;
  • HACCP-principes (in 12 stappen volgens de Codex);
  • Allergenen en chemische, microbiologische en fysische besmettingen;
  • Verschillende benaderingen voor de gevaren- en risicoanalyse;
  • Beheersen, verifiëren en valideren van de CCP’s en het HACCP-systeem.

De SDU praktijkgids ‘HACCP: Gevaren- en risicoanalyse’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 68,34 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Tarieven

Tarieven

Open inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij dit trainingstraject op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele deelnemers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 495,- exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw situatie.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016