Precon Food Management BV

Cursus "Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)" ( Klassikaal / In Company )

Cursus "Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)" ( Klassikaal / In Company )

Nederland neemt geen gunstige positie in binnen de Europese Unie wat betreft ernstige arbeidsongevallen. In Nederland zijn er ruim 600 slachtoffers per dag en bijna twee doden per week. Dat komt overeen met 1 op de 15 werknemers in Nederland.Het is dan ook niet voor niets dat de Inspectie SZW de boetes en frequentie van inspecties verhoogd. En dat het hebben van een actuele RI&E/PvA een verplichting is vanuit de Arbowet. In de praktijk blijkt dat invulling geven aan deze wetgeving meer vragen oproept dan dat het antwoorden oplevert. Bijvoorbeeld: hoe weet u waar u aan moet voldoen, hoe ver u moet gaan en hoe u kunt beoordelen welke maatregelen het meest passend zijn?

Leerdoel

Leerdoel

De training "Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)" biedt inzicht in de wetgeving en best practices met betrekking tot arbeidsrisico's. Hierbij is specifieke aandacht voor de risico's bij bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt en zijn na afloop van de training in staat zelf een RI&E en plan van aanpak op te stellen voor zijn/haar organisatie.

Doelgroep

Doelgroep

De training is bedoeld voor de KAM-manager, preventiemedewerker, P&O-manager, lijnverantwoordelijke en/of Arbo coördinator. Kortweg iedereen die actief betrokken is bij het opstellen, actualiseren en onderhouden van een RI&E/PvA. Een voorwaarde is wel dat u actief bent in de foodsector. Dit verhoogd namelijk het lerende effect voor alle deelnemers. Het niveau van de training is afgestemd op MBO+/HBO.

De training

De training

De eendaagse training kent een afwisselend programma dat grotendeels bestaat uit realistische praktijkopdrachten. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Kennis van de Arbo-regelgeving;
  • Praktische inventarisatie van arbeidsrisico's voor een levensmiddelenbedrijf;
  • Risico inschatting en risicoberekening;
  • Evalueren en prioriteren;
  • Opstellen van een Plan van Aanpak;
  • Arbo managementsysteem.

Tarieven

Tarieven

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 450,- exclusief btw. Voor deze investering krijgen de deelnemers het trainingsmateriaal en een deelnamecertificaat.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016