Precon Food Management BV

Cursus Voedselcontactmaterialen ( Klassikaal / In Company )

Cursus Voedselcontactmaterialen ( Klassikaal / In Company )

De training Voedselcontactmaterialen biedt inzicht in relevante wetgeving en de best practices rondom de Verklaring van Overeenstemming. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt en zijn na afloop van de training in staat om praktische invulling te geven aan de vereiste Verklaring van Overeenstemming. De training is dan ook bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij compliance, risicoanalyse en/of inkoop van voedselcontactmaterialen.

Inleiding

De zogenoemde voedselcontactmaterialen (machineonderdelen, productiehulpmiddelen, procesapparatuur, maar vooral verpakkingen) genieten de aandacht van de certificerende instanties en controlerende autoriteiten. Deze zijn steeds vaker op zoek naar bewijs dat er voldaan wordt aan wetgeving zoals verordening (EG) 1935/2004, verordening (EU) 10/2011 en het Warenwetbesluit Verpakking en Gebruiksartikelen. In de praktijk blijkt dat invulling geven aan deze wetgeving meer vragen oproept dan antwoorden. Het valt namelijk niet mee om de Verklaring van Overeenstemming op te stellen. Ook de beoordeling van de ontvangen leveranciersdocumentatie vergt kennis van zaken.

Leerdoel

Leerdoel

Na deze training zijn de deelnemers in staat de eisen vanuit de voedselcontactmaterialenwetgeving te vertalen naar een praktische aanpak, afgestemd op de bedrijfssituatie.

Doelgroep

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor functionarissen uit zowel de levensmiddelenindustrie als uit de verpakkingsindustrie die verantwoordelijk zijn voor, of taken hebben met betrekking tot voedselcontactmaterialen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmanagers, inkopers, HACCP teamleden, technisch managers, procestechnologen en productontwikkelaars. De training is ook geschikt voor (interne) auditoren. De training is afgestemd op mbo+/hbo-niveau.

De training

De training

De eendaagse training kent een afwisselend programma dat grotendeels bestaat uit realistische praktijkopdrachten. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • De relevante wetgeving voor voedselcontactmaterialen;
  • De betekenis van foodgrade contactmaterialen;
  • Praktische inventarisatie van contactmaterialen voor een levensmiddelenproductiebedrijf;
  • Het interpreteren van migratietesten;
  • Opvragen van adequate documentatie bij leveranciers;
  • Het beoordelen van verklaringen van overeenstemming en bijbehorende documentatie.

De SDU praktijkgids 'Voedselcontactmaterialen' zal tijdens de workshop worden gebruikt. U ontvangt een exemplaar van deze uitgave tijdens de training.

Tarieven

Tarieven

Open inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 525,00 exclusief btw. Het trainingsmateriaal, het deelnamecertificaat en de SDU praktijkgids ter waarde van € 50,32 zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie en de specifieke wensen van uw organisatie.

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016