Praktijkgerichte professionals

Kwaliteitsmanagement

Bij Précon zijn we ervan overtuigd dat kwaliteitsmanagement meer is dan compliant zijn aan kwaliteitsstandaarden en wet- en regelgeving. Compliance is een middel, niet het doel op zich.

Kwaliteit is voldoen aan de wens van de klant in de breedste zin van het woord. Daarom moet kwaliteitsmanagment de verbinding leggen tussen klant en leverancier, én tussen werkvloer en MT.

Dus gaat het niet alleen over procedures, product en processen, maar ook over de houding van iedereen binnen de organisatie en ook over continu verbeteren.

Een goed kwaliteitssysteem werpt dan ook op verschillende niveaus in de organisatie zijn vruchten af.

Kwaliteit is daarmee steeds meer een integraal proces in organisaties. Hiermee samenhangend wordt het speelveld van de kwaliteitsmanager steeds ruimer.

Kennis en expertise van managementsystemen en auditnormen, voedselveiligheid, gevaren en risico-analyse, nationale en Europese wet- en regelgeving en gedragsbeïnvloeding is nodig.

Précon beschikt over een team professionals die op één of meerdere van deze terreinen praktijkervaring hebben.

Door het bundelen van deze expertises ontsluiten we brede kennis en ervaring, welke aansluit bij uw vraagstuk. Elke vraag is anders, elke oplossing is anders. Wij zien het als uitdaging om voor elke opdracht de juiste oplossingsvorm te kiezen.

Précon gelooft in praktijkgericht maatwerk, direct werkbaar, zodat u na afronding van de opdracht ook werkelijk onze toegevoegde waarde ervaart. Of het nu gaat om de implementatie van de nieuwste versie van IFS, BRC of FSSC 22000 of om aanpassing van uw handboek; we kijken wat u nodig heeft.

Volstaat een training, of is consultancy meer op zijn plaats? Helpt deze consultant u het best met de uitvoering of is coaching meer gewenst? Misschien is het passender dat wij de hele verantwoordelijkheid voor (een deel van) uw kwaliteitsdienst over nemen. Interim of misschien wel langdurig.

Een modern kwaliteitsmanagementsysteem kan niet zonder een softwaresysteem. Een systeem wat zaken aantoonbaar maakt, maar u ook helpt om lessen te leren. Quasydoc is zo’n voorbeeld van een kwaliteitsmanagementsysteem waar onze consultants goede ervaringen mee hebben. Précon helpt u graag met de inrichting en de implementatie.

Afhankelijk van de aard van de opdracht selecteren we een consultant. Deze beschikt over het juiste kennisniveau en de relevante expertise. Bovendien wordt de kwaliteit van het werk van deze consultant door ons bewaakt.

Dus ook op dit vlak ontzorgen we u. Net zo belangrijk: onze consultant wordt ook geselecteerd op persoonlijke eigenschappen. Deze moeten passen bij de opdracht en bij uw cultuur, want deze ’klik’ is mede bepalend voor de mate van succes in ons werk.

Afspraak maken

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht?
In Europese verordeningen en Nederlandse Warenwetgeving is vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn te werken met een voedselveiligheidssysteem. De NVWA ziet hier in Nederland op toe. Het hebben van kwaliteitsstandaarden is geen (wettelijke) verplichting. Echter, in veel gevallen stellen uw klanten het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht.
Welke kwaliteitsstandaard past bij mijn bedrijf?
Het is lastig om in zijn algemeenheid te zeggen welke kwaliteitsstandaard het best passend is. Dit is onder andere afhankelijk van het type bedrijf, de mate van kwaliteitsdenken binnen uw bedrijf en de eisen die uw klanten stellen. Samen met u bespreken we alle factoren en geven we u advies welke kwaliteitsstandaard het beste bij uw bedrijf past.
Wat moet ik doen om te kunnen certificeren volgens een van de standaarden?
Wanneer u een keuze heeft gemaakt te certificeren volgens een van de standaarden, kan een consultant van Précon bij uw bedrijf komen inventariseren wat nog nodig is om te komen tot certificering. Na afloop ontvangt u een rapport van deze zogenaamde nulmeting, waarin duidelijk is beschreven welke stappen nog genomen moeten worden. Précon kan vervolgens ook ondersteunen bij de uitvoering van de nog te nemen stappen.
Kan Précon mij helpen een kwaliteitsstandaard te implementeren?
Ja, bij Précon bent u aan het juiste adres. Wij hanteren geen standaard aanpak. Wij geloven dat ieder bedrijf uniek is en daarom een unieke aanpak nodig heeft. Lees hier meer over onze aanpak
Mijn klant vraagt mij te voldoen aan klantspecifieke eisen, kan Précon helpen?
Waar de BRC, IFS en FSSC22000 als doel hadden de wildgroei onder de specifieke standaarden tegen te gaan, zien we dat met name grote retailers eigen aanvullende eisen hebben bovenop deze standaarden. Denk bijvoorbeeld aan Kosher en Halal, SKAL (biologisch), MSC, UTZ en Fairtrade. Précon kan u uiteraard helpen deze aanvullende eisen binnen uw bedrijf te implementeren.
Toon alle veelgestelde vragen