Leveranciersmanagement

Uw leveranciers spelen een belangrijke rol in de kwaliteit en voedselveiligheid van uw eindproduct. Daarom is het van belang om informatie en gegevens van deze leveranciers te beheersen en de leveranciers regelmatig te beoordelen. Dit kunt u allemaal met de module Leveranciersmanagement.

Bepaal zelf op welke onderwerpen u uw leveranciers wil beoordelen. Per onderwerp kan worden aangeven welke gebruiker een beoordeling dient te geven. Zo kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen onderwerpen die de kwaliteitsmanager beoordeelt en onderwerpen die bijvoorbeeld door de inkoper worden beoordeeld.

De beoordeling baseren op actuele gegevens is eenvoudig. Vanuit de beoordeling heeft u met een druk op de knop inzicht in de klachten die de afgelopen periode zijn gemeld aan deze leverancier. Op basis van het aantal klachten en/of de ernst ervan, kan de leverancier vervolgens worden beoordeeld op het onderwerp klachten.

Een leveranciersklacht kan ontstaan wanneer er intern een afwijking wordt geconstateerd, maar kan ook het gevolg zijn van een klantenklacht. Na het aanmaken van een klacht in Quasydoc, kan de klacht vanuit Quasydoc worden toegestuurd aan de leverancier. Hiermee is het mogelijk om in een keer alle gegevens door te sturen naar de leverancier en is alle communicatie gearchiveerd bij de klacht.

Hetzelfde gemak ervaart u bij het beheer van leveranciersinformatie. Het is verleden tijd om een bestand bij te houden wanneer de certificaten van uw leveranciers verlopen zijn. Dit doet Quasydoc voor u!

Quasydoc herinnert u er aan wanneer de verloopdatum van een certificaat nadert, waarna u via Quasydoc direct een verzoek tot aanleveren van de informatie naar de leverancier kunt sturen. De leverancier kan via een beveiligde toegang zelf de benodigde informatie uploaden, zoals certificaten en questionnaires.

Terug