Precon Food Management BV
  • Start
  • Nieuws
  • Aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

woensdag, 04 juni 2014

Begeleiding MVO reis

Tijdens het congres "Verdienen met MVO" heeft u het verhaal van Zuivelfabriek de Graafstroom kunnen horen over de MVO reis die zij beleven. Précon stond aan de wieg van deze MVO reis. Door te onderzoeken wat de intrinsieke drive van uw bedrijf en uw medewerkers zijn om met MVO aan de slag te gaan, zult u en uw bedrijf een vergelijkbare reis kunnen ervaren. Als deelnemer van het MVO symposium biedt Précon u de gelegenheid om uw eigen MVO reis te creëren. Précon biedt u 10% korting op het traject, zoals deze beschreven staat in de brochure. Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2014 het eerste contact is gelegd voor een dergelijk traject. Meer informatie over onze MVO aanpak leest u in de folder "Triple P Business Development Program".

Oriëntatie transparantie in de supply chain

Tijdens de workshop "transparantie in de keten" van Ronald van Marlen, eigenaar Timeli en directeur stichting EKO keur, heeft u vernomen hoe de biologische sector haar verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot integriteit in de keten. Précon heeft bijgedragen in het genomen initiatief door een aanpak te ontwikkelen die bedrijven helpt gestructureerd te kijken naar typische productrisico's, landenrisico's en integriteitsaspecten in de eigen supply chain. Bedrijven verkrijgen meer inzicht waar in de eigen toeleveringsketen de grootste risico's zitten. Hierdoor kunnen zij gerichtere en daarmee effectievere maatregelen nemen.

Bent u geïnteresseerd in deze aanpak? Voor deelnemers aan het MVO symposium bieden we bedrijven individueel een gratis oriëntatiesessie aan hoe uw supply chain risicoanalyse kan worden aangevuld met landenrisico's en integriteitsaspecten. U dient zich voor 14 juli 2014 aan te melden om hiervoor in aanmerking te komen. Meer informatie: Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met Marcel Tijhuis – Précon Food Management.

Expeditie Voedselvertrouwen

"Gelijk hebben, is iets anders dan gelijk krijgen!" Een belangrijke conclusie van de workshop "Kwestie van vertrouwen" over voedselveiligheid en - vertrouwen. Er is enthousiast gedebatteerd onder leiding van Paul Besseling (senior consultant Précon Food Management), Jos Reinhoudt (expert Transparantie, MVO Nederland) en Hélène Bénard (communicatiemanager Koppert Cress). De discussie leidde tot vernieuwende inzichten en heeft u wellicht geïnspireerd om de volgende stap te zetten op het gebied van voedselveiligheid en transparante communicatie.

Wat zijn de verwachtingen die de maatschappij stelt op het gebied van voedselveiligheid? Hoe versterkt u de relatie met afnemers en/of consumenten en vertrouwens in uw product door transparante communicatie? Hoe ver kan je hierin gaan zonder onnodige onrust te veroorzaken? Hoe ga je om met de kenniskloof tussen producent en klant? In hoeverre bent u voorbereid op een crisissituatie waarbij uw bedrijf en/of producttype betrokken is? Graag nemen Précon Food Management en MVO Nederland u mee op expeditie zodat u dit zelf kunt ontdekken. In de Expeditie Voedselvertrouwen gaat u samen met andere voedselbedrijven, onder begeleiding van experts, aan de slag met een plan van aanpak voor uw bedrijf. Kennis van experts en ervaringen van andere deelnemers helpen u verder op weg om dit lastige onderwerp vorm te geven. De expeditie start najaar 2014, bestaat uit 4 interactieve trainingsdagen en kan desgewenst aangevuld met individuele begeleiding in uw bedrijf.

Item Tag

Duurzaamheid, MVO

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016