Precon Food Management BV

Allergenen wetgeving horeca

maandag, 17 november 2014

Allergenen informatie verplicht

Zaterdag 15 november was Ellis van Diermen te zien in het nieuwe SBS6 televisieprogramma Bruisend Horeca. Tijdens een interview met presentator Jeroen Smits gaf Ellis uitleg over de gevolgen van de verordening 'voedselinformatieverstrekking aan consumenten' voor horeca ondernemers.

Vanaf 13 december 2014 zijn horecaondernemers ook verplicht voedselinformatie te verstrekken aan hun gasten. In tegenstelling tot voorverpakte producten, zoals die in de supermarkten liggen hoeven zij niet volledig te etiketteren, maar dient duidelijk te zijn of een voedingsmiddel of maaltijd één van de 14 wettelijke allergenen bevat.

Horecamedewerkers moeten in staat zijn de gasten te adviseren bij de keuze voor een gerecht, als deze overgevoelig of allergisch is voor bepaalde ingrediënten. Daarbij wordt van hen verwacht dat ze met allergenen weten om te gaan zodat gasten met een allergie onbezorgd kunnen genieten van een horecabezoek.

Interview over het verstrekken van allergenen informatie

Online training over allergenen

Précon helpt ondernemers bij het opleiden van horecamedewerkers. Hiervoor heeft zij de E-learning training 'Omgaan met allergenen' op de markt gebracht. Deze training kan via elke computer die verbonden is met internet gevolgd worden. In de training leren horecamedewerkers:

  • Wat allergenen zijn;
  • Welke 14 wettelijke allergenen er zijn;
  • Hoe zij het best met allergenen om kunnen gaan om een besmetting te voorkomen;
  • De symptomen van een allergenen besmetting herkennen.

Na afloop van de training volgt een toets en krijgt de medewerker een deelname certificaat en naslag werk in de vorm van een allergenenwaaier opgestuurd.

Aanvullende informatie allergenen training

Voor aanvullende informatie over de training kunt u contact opnemen via 030 656 60 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016