Precon Food Management BV

De historie van Précon

preconfoodsafetysystemsIn 1993 is de adviespraktijk Précon opgericht. De focus lag op hygiëne, orde en netheid (HON) bij vooral levensmiddelenbedrijven. De plaats van oprichting is Assen, al snel gevolgd door de meer centrale vestigingsplaats Arnhem.

Hulp bij invoering HACCP beheerssystemen

In de levensmiddelenketen ontstond een grote vraag naar onze hulp bij de invoering van HACCP beheerssystemen, door de toen op handen zijnde nieuwe Europese wetgeving op basis van HACCP (in 1995 van kracht) en de inschakeling van specialistisch opgeleide levensmiddelentechnologen. Een belangrijke nadruk vormde hierbij het systeemdenken op basis van een gesloten regelkring. Ook de naam Précon werd hierdoor geïnspireerd: Preventie door Controle (= Précon). De volledige naam van de vennootschap werd: Précon Food Safety Systems B.V.

Certificering van leveranciers

Naast het helpen van klanten met de opzet en invoering van zorgsystemen werd ook een trainingsactiviteit gestart ter ondersteuning van de implementatieprojecten. Marjan reisde intensief de Nederlandse levensmiddelenwereld af om Précon's diensten aan te bieden en de praktijk groeide naar circa 15 professionals. Ook werd een nieuwe dienst toegevoegd: het uitvoeren van supplier audits met het daarbij certificeren van leveranciers. Door hiervoor een aparte B.V. op te richten werd het potentiële belangenconflict tussen advies en inspectie vermeden. Omdat leveranciers vooral een internationale basis hadden, werd de reikwijdte vergroot naar de hele wereld. Op deze manier ontstond ISA (International Supplier Auditing) B.V.

Nieuwe koers

In 1999 werd de adviespraktijk overgenomen door de huidige directeur Jan Moggré. Als voormalig consultant-partner van PWC beoogde hij de praktijk uit te bouwen naar een adviesorganisatie voor de hele levensmiddelenindustrie met een breed dienstenpakket op het gebied van ondersteuning aan de gehele bedrijfsvoering. Hierbij werd de bestaande systeemkennis benut voor (kwaliteits-)management en procesverbetering. De naam werd omgedoopt tot Précon Food Management B.V. en de vestigingsplaats werd Bunnik, nabij Utrecht.

Internationale oriëntatie

De praktijk telt inmiddels circa 55 professionals. In 2007 werd naar aanleiding van een project in de omgeving van Alexandrië (Egypte) een adviespraktijk overgenomen voor de bediening van klanten in het Midden-Oosten, zoals Carrefour, Metro en IMC. Via internet zijn medewerkertrainingen beschikbaar in vier talen (www.precon-learning.com) of voor de 22 Arabisch sprekende landen (www.pme-elearning.com).

Précon Sierra Leone

Flag of Sierra Leone

Sierra Leone: Export van visserijproducten naar Europese Unie

Sinds begin 2013 is Précon actief in Sierra Leone. In opdracht van de overheid beoogt zij de visserijsector te helpen met het realiseren van toegang tot de Europese markt voor visserijproducten. De middelen daarvoor zijn: het Introduceren van hygiënecodes voor de visvangst tot en met de verwerking en distributie van de producten.

Précon.sl

Contactformulier

Uw naam is een verplicht veld.
Uw E-mailadres is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld.
Uw bericht is een verplicht veld.
Hier kun je onze privacyverklaring lezen.

Précon Food Management B.V.
Postbus 26, 3980 CA Bunnik

Copyright © 2016