Cursus Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Om als bedrijf de voedselkwaliteit en voedselveiligheid te garanderen, is een goede beheersing van de microbiologische aspecten natuurlijk cruciaal. Het inschatten van de microbiologische risico's en het treffen van adequate beheersmaatregelen vereist de nodige kennis over micro-organismen en hun eigenschappen en levensvoorwaarden. Daarbij is ook kennis nodig om microbiologische analyses te beoordelen en te toetsen aan de eisen die in de wet- en regelgeving gesteld worden.

Deze training vereist de nodige voorkennis van micro-organismen, groeifactoren en beheersmaatregelen. Daarom bieden we onze e-learningmodule ‘Microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf’ ter voorbereiding aan. Bekijk uitgebreide beschrijving van deze online cursus.

Doel

Deze klassikale (online) training heeft als doel dat je in je werk meer grip krijgt op het beoordelen van de microbiologische analyses die je laat uitvoeren en hoe je de criteria die in de wet- en regelgeving aan voedingsmiddelenhygiëne gesteld worden juist interpreteert en toepast.

Voor wie?

Ben je medewerker of leidinggevende in een voedingsmiddelenbedrijf en wil je beter doorzien waar de microbiologische risico’s in het proces zitten, hoe je deze adequaat bemonstert en hoe je de resultaten correct interpreteert aan de hand van wetgeving? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Onderwerpen

In deze training leer je:
  • Wat de relatie is tussen micro-organismen en producten.
  • Welke analyses je laat uitvoeren en hoe je de resultaten beoordeelt.
  • Welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe je die criteria toepast.
  • Hoe je vervolganalyses of verbeteringen kunt aanpakken.
Na afronding van de training krijg je een certificaat.

Tijd en plaats

De online bestaat uit 2 dagdelen, de training in Bunnik uit één hele dag.

Volg deze cursus

Online klassikaal
Meerdere trainingen?
10-09-2024, 17-09-2024, 13:00 uur
Online
€ 650 excl. btw
Schrijf je in
€ 650 excl. btw
Schrijf je in
Wil je meerdere trainingen afnemen? Vraag dan om een prijs op maat.
Vraag offerte aan

Betrokken Professionals

Stel je vraag online

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief